Foraje Puturi, Fantani Sarmasu - S.C. Subtranscon S.R.L.
Utilaje Romania Utilaje Forari Instalatii Sarmasu reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Foraje Puturi, Fantani Sarmasu - S.C. Subtranscon S.R.L. - Utilaje Romania Utilaje Forari Instalatii Sarmasu.
Pagina suspendata!
S.C. Subtranscon S.R.L. infiintata in anul 1998, cu sediul in Targu Mures, este unul dintre cei mai importanti ofertanti de servicii de foraje puturi din judetul Mures.
Societatea noastra respecta cu strictete toate etapele necesare (studiul hidrogeologic si proiectul de executie, montarea si punerea in functiune a instalatiei, denisipare, filtrare, instalarea pompei de exploatare).
Folosind tehnologie de ultima generatie, compania noastra poate oferi debitul de apa asteptat pentru orice tip de utilizator si orice tip de teren, indiferent ca sunt roci dure sau terenuri moi sau semidure. Inginerii nostri vor adopta cele mai bune metode pentru a reduce la minim atat costurile lucrarii cat si timpul de executie.
S.C. Subtranscon S.R.L. folosește materiale de calitate superioară, pentru oferirea și executarea diverselor servicii de foraj si denisipare în conformitate cu solicitarea clienților, la cele mai bune prețuri, în condițiile de calitate garantată. De regula, nevoia de a face un put survine in locurile unde nu exista sistem centralizat de furnizare a apei, pentru a asigura apa potabila si menajera.
In functie de cerintele beneficiarului se pot efectua mai multe tipuri de foraje respectiv:
- foraje pentru apa potabila sau tehnologica;
- foraje de epuisment (colectare ape pluviale);
- foraje apa minerala;
- foraje geotermale;
- foraje pentru piloni;
- foraje pentru sonde pompa de caldura;
- foraje monitorizare.
Forajele pot avea dimensiuni intre 120mm si 800mm diametru, ele pot fi tubate cu PVC, coloane de fier, coloane de beton. Pentru diferite studii, forajele pot fi efectuate atat orizontal cat si vertical. Pentru a face o diferenta intre un foraj si o fantana trebuie sa intelegem procedeul de executie si caracteristicile pe care le ofera fiecare in parte.
Fantana este efectuata de obicei manual sau mecanizat la adancimi relativ mici, de pana la 20m liniari avand debite de apa reduse si care nu sunt constante in functie de activitatile meteorologice . Fantana foloseste apa pluviala si este predispusa la infiltrati de nitriti provenite din diferite surse de poluare. Din cauza poluarii intensive din ultimele decenii de regula fantanile nu sunt o solutie optima, panza de apa de unde se face captarea fiind usor de infestat. O fantană poate fi totusi optiunea buna daca zona are izvoare de adancime care ajung la suprafata.
Servicii
S.C. Subtranscon S.R.L. ofera urmatoarea gama de servicii:
- Foraje puturi mare, medie si mica adancime;
- Denisipari si intretinerea puturilor;
- Sisteme de pompare;
- Lucrari de automatizare;
- Sisteme de filtrare a apei;
- Lucrari de case pentru pompe;
- Executie studii de foraje;
- Foraje pentru pompe de caldura;
- Studii hidrologice, geologice si hidrogeologice.
Foraje puturi:
- mica adancime sub 30 ml;
- medie adancime 30-50 ml;
- mare adancime 50-250 ml;
Forajele sunt echipate (tubate) cu tuburi PVC ecologice, avand diametrul de Ø 125 mm, Ø 140 mm sau Ø 160 mm pe care se monteaza decantor si filtru tip screen.
Aceste puturi se vor alimenta cu apa numai din cel de al doilea sau al treilea strat freatic celelalte straturi freatice intalnite vor fi blintate (izolate) de restul aductiunii prin practicarea unui inel de ciment pe sectiunea forajului deasupra celui de al treilea strat freatic, in functie de destinatia forajului se vor capta si celelalte panze freatice.
Debitele extrase oscileaza in functie de aportul freatic in acel areal si sunt cuprinse intre 0,6l/s si 6l/s , recomandarile de exploatare si extractie facandu-se dupa determinarea parametrilor tehnici ai forajului respectiv HHs (inaltime hidrostatica), HHd (inaltime hidrodinamica), Q (debit maxim) in functie de parametrii tehnici ai putului si consumatorii de apa ce urmeaza a fi satisfacuti (bucatarii, bai, gradini) se vor face recomandari asupra elementelor de extractie (pompe, hidrofor, rezervor).
In cel de al treilea strat freatic apa va intra in aductiune prin lateral (fundul putului fiind astupat) prin fante care vor fi imbracate in pietrisuri (margaritar) sort de 3-5 mm.
Se acorda garantie forajelor de medie si mare adancime cat si asupra integritatii coloanei de lucru P.V.C. (garantia tubulaturii data de producator) cu conditia respectarii conditiilor de exploatare scrise.
Se pot executa foraje si pe tubulatura de beton, cu diamnetre cuprinse intre Ø 200 si Ø 300 mm la cererea clientului, insa calitatea materialelor este net inferioara tubulaturii de PVC. Aceste foraje pentru apa sunt valabile numai pentru puturile de mica adancime, implicit pentru prima panza freatica.
La receptia forajului se va incheia un proces verbal cu instructiunile de folosire si parametrii optimi ai forajului.
S.C. Subtranscon S.R.L. foreaza puturi de apa in conditii ecologice, fara distrugerea mediului, obtinandu-se o sursa de apa potabila filtrata natural.