REVOLUŢIE TEHNICǍ după 50 ani COMPACTORUL PE PNEURI = HAMM - GRW 280i

În 1963 firma HAMM – Tirschenreuth, a lansat pe piaţă prin gama GRW (Gummi Rad Walze), primul compactor pe pneuri din lume cu toate roţile motoare, cu acţionare hidrostatică.

50 de ani mai târziu, făcând parte actualmente din WIRTGEN GROUP, HAMM AG revoluţionează acest tip de maşină de compactat prin noua Serie GRW 280i şi redefineşte noua generaţie de compactoare pe pneuri, astfel încât astăzi acestea sunt cele mai căutate modele de pe această piaţă.

Compactoarele pe pneuri sunt compactoare statice clasice, care produc compactarea terenurilor numai prin greutatea proprie. Ele sunt utilizate în special la lucrările de compactare mixturi asfaltice, dar ele se pretează şi pentru lucrările de terasamente, mai ales la pământ stabilizat. O caracteristica specială a compactorului pe pneuri este efectul combinat de „călcare şi frământare” pentru că la rulare , pneurile se deformează, şi transmit suprafeţei de contact atât forţe de frecare verticale cât şi orizontale. Se obţine astfel efectul de închidere (sigilare) a suprafeţei şi rezistenţă la intemperii. De aceea utilizează constructorii de drumuri, cu încredere, această maşină - „ fier de călcat/netezit” - la finisarea covoarelor asfaltice.

Noua generaţie revoluţionară de compactoare pe pneuri Hamm - GRW 280 a fost acceptată şi preluată imediat în piaţă, datorită concepţiei vizionare şi inovative şi un design ultra modern. Rezultatele reprezintă o maşină cu capabilităţi multiple în utilizare, care îndeplineşte toate cerinţele, cu operare uşoară şi sigură, o maşină foarte ecologică.

Sursa: www. wirtgen-group.com