Noul Volvo EC140E ofera un nivel de eficienta si confort inegalabil in industria de profil

Excavatorul EC140E oferit de Volvo Construction Equipment abunda in tehnologie de ultima ora care asigura eficienta consumului de combustibil, reducand astfel consumul si emisiile - conferind totodata unul dintre cele mai comode si productive medii ale operatorului de pe piata.

Echipat cu motor Volvo D4 puternic si conform cu Tier 4 Final/Stage IV, noul excavator Volvo EC140E ajuta clientii sa reduca la minimum consumul de combustibil si emisiile, fara a inceta sa se bucure in continuare de nivelul inalt si constant de calitate si fiabilitate la care se asteapta din partea Volvo Construction Equipment (Volvo CE). Puterea sporita a motorului, impreuna cu energia absorbita sporita a pompei, asigura o deplasare si o functionare extrem de sensibile pentru un consum redus, timpi de ciclu mai lungi si o productivitate imbunatatita. 

volvo5

Totodata, sistemul hidraulic, in combinatie cu sistemul de comanda complet electric si modul ECO avansat, a fost optimizat pentru a se adapta puterii motorului, a reduce pierderile de energie si a imbunatati manevrabilitatea si timpul de reactie. Supapa de comanda principala si programul software duc cu un pas mai departe nivelul superior de manevrabilitate deja existent, imbunatatind eficienta consumului de combustibil datorita manevrarii line si usoare.
Functia de plutire a catargului permite economisirea sau utilizarea pentru alte functii a puterii generate de pompa in scopul coborarii catargului, in timp ce functia de oprire automata a motorului ajuta la reducerea consumului prin scoaterea automata din functiune a motorului dupa o perioada de timp predefinita (setarea implicita este de cinci minute).

Excavatorul EC140E ofera o cabina de top in industria de profil care este spatioasa si confortabila, si in care totul se afla la indemana operatorului. Acest lucru sporeste nu numai bunastarea, dar si productivitatea operatorului, fara ca acesta sa se straduiasca prea tare. Toate interfetele utilajului – inclusiv parghiile de comanda, tastatura, tabloul de bord si monitorul LCD – au fost proiectate in mod ergonomic pentru a asigura un nivel optim de control si eficienta. Numarul comutatoarelor a fost redus si instalatia de climatizare a fost integrata in tastatura, pentru a permite efectuarea cu usurinta a reglajelor. Pentru un plus de confort, unora dintre functii, precum stergatoarele de parbriz, camerele video, functia de amutire automata sau cea de putere maxima, li se pot atribui butoane scurtatura pe parghia de comanda. Acest lucru ii permite operatorului sa selecteze o anumita functie in timpul exploatarii fara a necesita intreruperea lucrului.

Pe langa camera retrovizoare, utilajul Volvo EC140E dispune si de o camera retrovizoare optionala care acopera unghiul mort. Ambele vederi pot fi afisate pe monitorul color, asigurand astfel un mediu de lucru sigur atat pentru operator cat si pentru personalul de pe santier. O alta functie de siguranta importanta o reprezinta sistemul de alarma de la nivelul centurii de siguranta si alertele vizuale continue care se declanseaza in cazul actionarii cheii de contact atunci cand centura de siguranta este decuplata.

sursa: masinisiutilaje.ro