Northwest Rock lucreaza cu un nou concasor Lokotrack LT120

Instalatia mobila de concasare cu falci Lokotrack LT120 ofera solutia ideala pentru producatorii de agregate care doresc sa isi optimizeze eficienta economica si sa sporeasca calitatea productiei

Corporatia Northwest Rock, cu sediul in localitatea Aberdeen, din statul Washington, din nord-vestul Statelor Unite ale Americii, opereaza in noua cariere active, in trei extragandu-se roci dure, iar in celelalte trei, nisip si pietris, toate santierele fiind situate in comitatul Grays Harbor, din peninsula Olympic. Din punct de vedere istoric, economia acestei regiuni s-a bazat foarte multe pe resursele naturale, inclusiv industria lemnului si a pescuitului. Principala activitate a corporatiei Northwest Rock este furnizarea de agregate pentru realizarea proiectelor de infrastructura rutiera locala, statala si federala. Stocurile de materiale de la Northwest Rock cuprind numeroase sortimente de piatra concasata, spalata, piatra pentru arhitectura peisagistica, nisip si anrocamente. Totodata, numerosi clienti locali, cum ar fi cei cu statii de betoane, cu depozite de busteni si cei din industria de exploatare forestiera, care se ocupa cu amenajarea drumurilor forestiere, apeleaza la serviciile corporatiei. In plus, Northwest Rock asigura servicii de concasare pe baza de contract, inchiriere de vehicule grele pentru transport, camioane si remorci, flota sa de camioane fiind una dintre cele mai mari din comitat, precum si preluarea, depozitarea si prelucrare deseurilor de lemn, arboretului si a materialelor lemnoase rezultate din demolari.

Inlocuirea echipamentului existent

Pana nu demult, Northwest Rock s-a bazat, in activitatea de concasare primara, pe un concasor cu falci Nordberg C110 si doua instalatii mobile de concasare cu falci Lokotrack LT105. Pentru a asigura concasarea rocilor extrase din carierele sale, cele trei echipamente erau transportate pe semiremorci intre punctele de lucru, in functie de cerintele de productie. Dar, demontarea, transportul si montarea in noua locatie a concasorului C110, solicita multa forta de munca si necesita o durata de timp destul de lunga pana la punerea in functiune si, in plus, compania avea ca obiectiv sporirea productiei de agregate peste capacitatea maxima furnizata de concasorul C110 si cele doua instalatii mobile de concasare LT105.

Pentru indeplinirea obiectivelor propuse, Northwest Rock a apelat la Modern Machinery, Inc., distribuitorul Metso pentru instalatii de concasare si sortare in statul Washington. In urma consultarilor avute cu reprezentantii Modern Machinery, Jim Stevens, Director Teritorial si Sam Braithwaite, Specialist Vanzari Agregate si Director Produs, precum si cu Dave Laird, Director Vanzari la Metso, pentru Nord – Vestul Statelor Unite ale Americii si Canada, cei de la Northwest Rock au decis sa achizitioneze un concasor mobil cu falci Lokotrack LT120. In timpul consultarilor, Sam Braithwaite facea urmatoarele remarci: „C110 de la Northwest Rock nu se preteaza la relocari frecvente, iar LT105 nu are o capacitate de productie suficient de mare pentru a face fata solicitarilor. De aceea  recomandam unitatea LT120, care se potriveste pentru mai multe aplicatii si care va inlocuii mai multe masini care trebuie sa lucreze impreuna.” Cu adevarat, noul concasor mobil cu falci oferit, Lokotrack LT120, poate fi transportat cu usurinta de la un santier la altul, pe o semiremorca joasa, si are o productivitate mult mai ridicata decat intreaga flota de concasoare primare existenta la aceea data.

concasor1_400

Un echipament pe masura asteptarilor

Lokotrack LT120 a fost livrat corporatiei Northwest Rock in februarie 2015. De cand a fost pus in functiune si pana acum, potrivit spuselor lui Kevin Noffsinger, Director de Exploatare la Northwest Rock, „LT120 a functionat foarte bine, in parametrii specificati, fara sa ne creeze probleme.” Si a adaugat: „Productia realizata cu C110 a fost depasita, iar sarcinile de productie realizate pana acum cu cele doua LT105, le-am efectuat cu o singura masina pe celelalte santiere.”

Robustetea, fiabilitatea si eficacitatea acestei performante instalatii mobile de concasare se bazeaza pe reunirea mai multor factori tehnici. In mod deosebit se evidentiaza in cadrul echipamentului, concasorul cu falci Nordberg C120, cu larga sa gura de alimentare (1.200 x 870 mm), care ofera o excelenta capacitate de lucru, chiar si in aplicatii de concasare dintre cele mai dificile, gratie unghiului optim de concasare si a cursei liniare, agresive. Actionarea hidraulica garanteaza o functionare fiabila si permite modificarea sensului de rotatie in caz de blocare a falcilor. Echipamentul, pentru o functionare stabila,  eficace si sigura, este pus in miscare de un motor complet nou, Caterpillar C13, care furnizeaza pana la 310 kW (421,5 CP), o putere adecvata pentru antrenarea volantilor concasorului, cu un ridicat moment de inertie necesar pentru optimizarea turatiei, pentru micsorarea consumului de combustibil.

De asemenea, importante pentru echipa de la Northwest Rock sunt mai multe caracteristici tehnice, care au determinat ca Lokotrack LT120 sa fie cea mai buna alegere. LT120 dispune de un buncar de alimentare cu o capacitate mai mare de 7 mc si un gratar vibrator de alimentare, care accepta si alimentarea cu materiale cu dimensiuni mai mari, folosind un incarcator frontal pe pneuri sau un excavator, din gama grea.

LT120 se dovedeste a fi foarte mobil si polivalent, permitand celor de la Northwest Rock sa exploateze in permanenta acest concasor primar la capacitatea maxima de productie, ca unitate autonoma sau in varii configuratii, in cadrul unor operatiuni si procese de concasare in mai multe etape. Potrivit lui Sam Braithwaite, „Cei de la Northwest Rock folosesc LT120 pentru toate cerintele de concasare primara, chiar daca instalatia trebuie deplasata permanent intre mai multe puncte de lucru, materia finita rezultata putand fi folosita ulterior pentru alimentarea unor concasoare secundare, tertiare si cuaternare, iar achizitia acestei masini a umplut un mare gol pentru ei.” Apoi, tot el adauga ca, intru-cat LT120 produce agregate la dimensiuni mai aproape de solicitarile clientilor, a crescut semnificativ productia de materiale finite, in cadrul operatiunilor in mai multe etape de concasare.

Zi dupa zi, de cand a fost pus in functiune, fiabilitatea si usurinta in operare a concasorului mobil cu falci Lokoptrack LT120 s-au dovedit a fi, de asemenea, beneficii cheie pentru Northwest Rock. In acest sens, Kevin Noffsinger spunea: „Instalatia necesita o intretinere redusa, iar colaborarea cu cei de la Modern Machinery s-a dovedit exceptionala. De fiecare data cand i-am chemat, ei s-au prezentat imediat pentru a remedia problema.”

„Despre asa ceva este vorba” spunea Dave Laird de la Metso, atunci cand vorbea despre Northwest Rock, pentru care achizitia acestei instalatii de concasare a reprezentat garantia unei productii optime de top si, in consecinta, a profitului asteptat – fara nici o intrerupere. Si adauga: „Pentru a satisface nevoile unice si specifice fiecarui client, noi livram valoare care depaseste cu mult masinile in sine.”

sursa: masinisiutilaje.ro