NORDIMPIANTI - producator de talie mondiala de linii de productie si masini pentru producerea de elemente din beton precomprimat

Societatea are peste o suta de statii livrate si mai mult de o mie de masini in functiune in intreaga lume. Utilajele NORDIMPIANTI pot fi utilizate atat in instalatiile foarte mari industrializate cat si in cele mici. Compania ofera cea mai larga gama de elemente de beton precomprimat, fiind singura companie care poate furniza masini tip Slipformer, pentru elemente din beton precomprimat cu inaltime de pana la 1 metru. Calitatea produsului finit, fiabilitatea, costurile reduse de intretinere a utilajelor si serviciile profesionale sunt cateva din lucrurile care recomanda NORDIMPIANTI.

Compania este implicata in desfasurarea proiectului inca de la inceput: de la studierea proiectului, date de achizitie, proiectare fabrica, desene de amplasament, suport la fata locului in perioada de constructie, suport instalare fabrica si montaj utilaje, punere in functiune si instruire personal, suport postvanzare si piese de schimb.

Tehnologia Slipformer de la Nordimpianti se bazeaza pe compactarea vibratiilor. Masina toarna elementul in doua sau trei straturi in functie de tipul si inaltimea elementului produs. Motoarele de vibratii ale masinii Slipformer sunt concepute special pentru functionare continua. Sunt disponibile cu doua sau trei tipuri de vibratii cu scopul de a atinge cea mai buna compactare a betonului. Acesta este atat de bine compactat incat este capabil sa suporte greutatea unei persoane, imediat dupa turnare.

preb1_400

Principalul element din beton asociat cu prefabricatele din beton sunt fasiile cu goluri din beton armat precomprimat. Acest tip de element a fost dezvoltat la mijlocul anilor '50 si s-a raspandit in intreaga lume din cauza avantajelor multiple pe care le ofera in comparatie cu turnarea traditionala, avantaje precum: instalarea rapida si usoara, sarcina si rigiditate ridicata, deschidere mare, suprafata cu finisaje superioare gata de vopsire, raport foarte bun inaltime-deschidere. 

Dezoltarea tehnologiei de-a lungul deceniilor anterioare a permis productia de elemente cu inaltime de 400-500 mm, insa pentru satisfacerea cererii de inalte specificatii am dezvoltat si alte aplicatii, acolo unde trebuie utilizate fasii cu goluri din beton precomprimat, pentru proiecte industriale si de infrastructura, cu inaltimi de pana la 1 metru.

Pe langa fasiile cu goluri din beton armat precomprimat, cu acceasi masina Slipformer puteti produce: grinzi duble in forma de T inversate cu dimensiuni de pana la 1 metru, dale cu goluri pentru pardoseli, dale cu goluri pentru pereti, grinzi I&T, araci, buiandrugi, etc. In functie de tipul de element dorit, fabricarea poate fi adaptata cu usurinta prin schimbul catorva piese si ajustari minore ale insertiei de formare.

Masina pentru fabricarea elementelor din beton precomprimat Slipformer este alcatuita din doua unitati principale: unitatea de putere si insertia formei elementului specific. Unitatea de putere contine grupul motorizat, alcatuit din unitatea de putere hidrauliuca, cutia de control si panoul de control si buncarul dublu, care livreaza betonul la buncarul frontal si la cel aflat in spate, prin oscilatia masei de alimentare, apoi betonul fiind dus catre patul de turnare, unde este format in profilul sau si apoi compactat cu ajutorul unitatilor de vibrare.

Industria de constructii a fost intotdeauna o provocare in ceea ce priveste proiectarea structurilor cu elemente care au deschideri mai mari, cum ar fi cele utilizate la parcari si poduri rutiere. Acestea au capacitatea de a produce si plansee care au aceleasi specificatii de incarcare, dar cu deschideri mai mari, ceea ce inseamna reducerea numarului de coloane, fapt ce duce la un impact benefic direct asupra costurilor de productie. 

sursa: masinisiutilaje.ro