Noile incarcatoare frontale pe pneuri de la Mecalac din gama AX

Noua serie Mecalac AX convinge prin calitatea produselor sale robuste, prin costurile reduse de exploatare, usurinta de operare, modul simplificat de intretinere si, nu in ultimul rand, printr-un design modern si extrem de functional.
Disponibile cu diverse accesorii de lucru (cupe, furci port–paleti sau carlig ridicare) incarcatoarele AX satisfac cerintele oricarui client. Cu o inaltime totala mai mica de 2,47 m, noile incarcatoarele AX sunt ideale pentru a putea fi transportate cu vehicule de transport normale.

Brat de ridicare monobloc, cu cinematica in "Z"

Caracteristica tehnica distinctiva a seriei AX este bratul compact de lucru monobloc (Mecalac Single Arm Power), oferit in doua variante de lucru (varianta optionala "Highlift" asigurand descarcarea benei de la o inaltime mai mare). Cinematica in "Z" a bratului, extrem de performanta, cu doi cilindrii de ridicare, garanteaza forte mari de extragere, cicluri rapide de lucru si o ridicare paralela  precisa a uneltelor de lucru.

Cabina spatioasa cu vedere panoramica si display multifunctional

Spatioasa cabina a operatorului (Mecalac Panorama Cab) ofera operatorului un loc de munca deosebit de confortabil. Un confortabil scaun reglabil in mai multe pozitii (optional cu suspensie pneumatica), comenzile ergonomice, ample spatii de depozitare si un eficient sistem de ventilatie si incalzire, fac ca munca zilnica sa fie deosebit de placuta.
Pentru monitorizarea completa a functionarii masinilor din noua serie AX, acestea au integrat in sistemul electric un computer de bord si un display multifunctional, foarte vizibil.

mecalac1_400
Motorul si tractiunea - parte a unui concept unitar inteligent

Noile incarcatoare frontale AX sunt echipate cu motoare diesel Deutz, supraalimentate, care dezvolta o putere nominala de 50 / 55 kW si respecta standardele de mediu in vigoare, UE Stage IIIB. Prezenta in sistemul de evacuare a unui catalizator diesel de oxidare (DOC), alaturi de sistemul de recirculare a gazelor de evacuare racite (EGR) asigura functionarea motoarelor fara efectuarea unor operatiuni speciale de intretinere. Eficientul sistem de injectie "common - rail" si unitatea de control electronic a motorului, ce comunica prin CAN cu calculatorul unitatii de tractiune, precum si cuplarea automata a ventilatorului cu actionare hidraulica, functie de necesitatile de moment intervenite in timpul lucrului, asigura o utilizare optima a puterii motorului, combinata cu un consum redus de combustibil, dar si emisii sonore mai reduse.

Sasiu articulat, cu sistem de autostabilizare Mecalac
Sistemul Mecalac de autostabilizare a oscilatiilor sasiului articulat aparute la deplasarea pe terenuri denivelate (Mecalac Self Stabilizing Concept), sporeste stabilitatea masinii in timpul deplasarii si asigura un confort de conducere maxim. Puntile motoare fata si spate, cu reductoare planetare, sunt prevazute cu diferentiale blocabile 100%, comandate individual de catre operator, functie de cerintele de deplasare din teren, ceea ce asigura incarcatoarelor din seria AX o capacitate exceptionala de tractiune, chiar daca lucrarile se desfasoara pe un teren accidentat ori cu aderenta scazuta.

sursa: masinisiutilaje.ro