Milionarul Herbert Stein va prelua distribuția de utilaje New Holland în România

Vânzările de combine și tractoare New Holland vor fi conduse în România de către omul de afaceri Herbert Stein, cel care a înființat compania Autoitalia în 1993 și a vândut-o în 2011.

În ultima săptămână, întrebarea care îi frământa pe toți cei care cunosc piața mașinilor agricole din România era cine va prelua ”funcția” de importator al mărcii New Holland în România, după ce parteneriatul de 15 ani cu NHR Agropartners luase sfârșit în urmă cu doar câteva zile. NHR Agropartners anunțase deja că începând cu 1 ianuarie 2016 va prelua vânzările în România ale producătorului italian de utilaje agricole Same Deutz-Fahr.

Agrointeligența este în măsură să va ofere acum răspunsul corect: este vorba de Herbert Stein, o legendă pe piața auto din România, care acum pornește la drum într-o nouă aventură, într-o piața nouă și la fel de concurențială cu cea în care s-a consacrat.

new_holland_400

Din informațiile Agrointeligența, Stein va construi de la zero rețeaua de dealeri și de service și se va baza puternic pe simțul său proverbial în ”a mirosi” afaceri cu care să dea lovitura. Probabil că miza lui personală va fi să facă din New Holland, numărul unu pe piața din România, firma menționată fiind în acest moment doar pe poziția medaliei de argint.

Herbert Stein este un cetățean austriac, de origine israeliană, crescut în Italia, și care a investit încă din 1993 în vânzarea mărcii Fiat în România, fiind al doilea om de afaceri, după Ion Țiriac, care a atacat piața auto din România. În 2011, Stein a vândut Autoitalia către firma israeliană Mediterranean Car Agency, tranzacția fiind estimată la acea vreme la 20 de milioane de euro.New Holland este un brand global de echipamente agricole, prezent în 170 de țări. Compania are sediul central în Torino, Italia și este deținută în prezent de CNH Global, unde acționar majoritar este consorțiul Fiat Industrial.

sursa: agrointel.ro