La BAUMA 2016, CIFA si-a prezentat ultimele realizari sub sloganul «YOUR JOBSITE PARTNER»

CIFA a demonstrat inca o data ca „inovatia, calitatea si clientul” au ramas in continuare in centrul atentiei sale, ca principii de baza ale directiei pe care a urmat-o constant productia sa de masini pentru transportul, pomparea si torcretarea betonului, de-a lungul a peste 85 de ani de existenta a companiei.

Pe o vasta suprafata de expunere de peste 3.800 mp, alaturi de toate celelalte intreprinderi ce fac parte din grupul chinez Zoomlion Heavy Industry, CIFA S.p.A. a participat la targul international BAUMA 2016 cu mai multe produse, dintre care unele in premiera la BAUMA 2016. Echipamentele produse sub brandul CIFA, ce au fost expuse sub sloganul «YOUR JOBSITE PARTNER – Partenerul Tau de Lucru pe Santier» in mai multe standuri, structurate pe diverse teme, demonstreaza o data in plus ca, prin excelenta cercetarea este sufletul real al CIFA, iar eforturile continue de sporire a performantelor, dezvoltarea de noi tehnologii si adoptarea de noi solutii dedicate ameliorarii conditiilor de lucru pe santiere sunt indreptate cu deosebire spre respectul oamenilor si a mediului. In mod deosebit s-au remarcat standurile avand ca principale teme:
- Dezvoltarea tehnologiei hibride;
- Lansarea diferitelor game de produse din seria de autopompe de beton;
- Lansarea diferitelor game de produse din seria de autobetoniere;
- Dezvoltarea sistemelor electronice dedicate: disponibilitatea diverselor configuratii pentru pompele autopropulsate pentru torcretarea betonului din seria hibrida ENERGYA

Autopompele de beton

La Bauma s-a observat ca CIFA, pentru linia de produse autopompe de beton, continua sa aplice aceeasi strategie de produs, care pune accentul pe diversificarea gamei in trei serii constructive: CARBOTECH, STEELTECH si CLASSIC - trei configuratii tehnice diferite de pompe de beton, amplasate pe diverse autosasiuri de camion si menite a satisface cel mai bine diversele cerinte ale fiecarui sector si ale fiecarei intreprinderi din industria de constructii. Toate modelele de autopompe de beton sunt omologate si certificate CE.

Varful de gama il reprezinta seria „CARBOTECH”, formata din 6 modele fabricate in Italia, in configuratie completa de echipare, chiar si in versiunea standard. Bratul pliabil este format din 5 pana la 7 sectiuni, sectiunile I – III fiind realizate din otel de inalta rezistenta, iar sectiunile IV – VII fiind executate din material compozit CIFA CARBOTECH, usor si foarte rezistent. Fiecare sectiune a fost proiectata pentru a avea o rezistenta structurala maxima, zonele supuse stresului fiind reduse la maxim. Bratul, functie de model poate fi extins, pe verticala intre 38,1 si 79,5 metri, iar pe orizontala intre 33,8 si 79,5 metri. Debitul de beton refulat de pompa variaza intre maxim 160 si 180 mc/h, functie de model, la o presiune de 80 – 83 bar. Bratul poate fi rotit pana la ± 2700. Pe toate modelele este implementat standard un sistem de control electronic ale tuturor functiilor de lucru si de siguranta in timpul lucrului, cu deosebire in ceea ce priveste stabilitatea masinii si reducerea oscilatiilor la extremitatea bratului. Intregul sistem de pompare se poate instala pe autosasiuri de camion echipate cu 3 pana la 7 axe, functie de modelul instalatiei de pompare a betonului. Seria „CARBOTECH” include garantii extinse si o gama de servicii „Premium”. Din seria „CARBOTECH” au fost expuse modelele K45H, K53H si K60H, carora le-au fost aduse numeroase imbunatatiri, remarcandu-se incadrarea, chiar si a autovehiculelor cu 5 axe, in limitele de masa atat de restrictive pe piata UE.

Acordand o atentie speciala incadrarii autovehiculului in limitele de masa totala admise pe drumurile europene, CIFA propune seria „STEELTECH”, care ofera 12 modele de autopompe de beton fabricate in Italia, in configuratii diferite, cu o gama larga de accesorii si echipamente. Functie de modelul instalatiei de pompare, aceasta este instalata pe un autosasiu de camion echipat standard cu 2 pana la 5 axe. Bratul pliabil este format din 4 pana la 6 sectiuni, executate din otel de inalta rezistenta. Functie de model, bratul poate fi extins, pe verticala intre 19,75 si 57,10 metri si pe orizontala intre 16,1 si 52,8 metri, iar debitul de beton refulat de pompa variaza intre 70 – 180 mc/h, la o presiune de 53 – 85 bar. Bratul poate fi rotit pana la ± 2700, 3600 sau 3700, functie de modelul instalatiei. Sisteme specifice de control electronic a diferitelor functii sunt implementate standard sau la solicitarea clientului. Perioada de garantie poate fi prelungita la cerere. Din seria „STEELTECH” a fost prezentat in premiera la BAUMA 2016, noul model K36L, complet reproiectat pentru piata UE, pentru a se incadra in limitele de masa admise pentru un autovehicul cu 3 axe (26 tone), cu o rezerva de 1,5 tone, si conceput pentru exploatarea pe santiere mici si mijlocii.

Seria „CLASSIC”, formata din 3 modele, cuprinde un produs fiabil, simplu de intretinut, ce este oferit in configuratii si culori standard, fara alte optiuni sau accesorii, la un pret deosebit de scazut, doar pe acele piete unde nu se solicita o diversificare a configuratiilor produsului de baza. Instalatiile de pompare a betonului, fabricate in China, sunt amplasate pe autosasiuri echipate cu 4 axe, in Italia. Toate modelele sunt omologate si certificate CE. Bratul pliabil este format din 4 sau 5 sectiuni, executate din otel de inalta rezistenta, si se poate roti pana la 3700 (± 2700 pentru K40C). Extensia bratului pe verticala poate atinge 37,6 – 40,1 m, iar pe orizontala, 33,4 – 35,8 m. Debitul teoretic refulat de pompa, functie de model, variaza intre 100 si 160 mc/h, pentru o presiune de 53 – 110 bar. Sisteme minime de siguranta, conforme standardului EN 12001, sunt implementate pe masini, iar garantia oferita este de 12 luni de la data livrarii. La BAUMA 2016, a fost prezentat pentru prima oara noul model K40C .

Autobetoniere
CIFA a impartit gama de autobetoniere in mai multe serii de produse:

- Seria Heavy Duty «HD», caracterizata printr-un design mai robust, este destinata cu precadere, dar nu numai, pietelor din afara UE, pentru conditii de lucru extreme. In aceasta serie sunt disponibile 9 modele. Energia pentru antrenarea mixerului provine de la un motor auxiliar instalat pe suprastructura sau de la priza de putere de pe cutia de viteze. Functie de capacitatea mixerului, suprastructura este instalata pe autosasiuri echipate cu 3 axe (capacitate: 7 mc) sau 4 axe (capacitate: 8 – 15 mc). La BAUMA 2016 a fost expus pentru prima oara noul si impresionantul model HD 15, singurul de pe piata care, la o asemenea capacitate, poate fi montat pe un autosasiu cu 4 axe, modelele concurente similare fiind amplasate pe autosasiuri cu 5 axe..
Seria Super Light «SL», caracterizata printr-o suprastructura deosebit de usoara, cu un design modern si compact, rezultat al aplicarii celor mai noi si mai eficiente tehnologii in materie de proiectare si executie, cu scopul de a se obtine performanta in toate privintele, este destinata exclusiv pietei UE. Sunt oferite 12 modele. Energia pentru antrenarea mixerului provine de la un motor auxiliar instalat pe suprastructura sau de la priza de putere de pe cutia de viteze. Functie de capacitatea mixerului, suprastructura este instalata pe autosasiuri echipate cu 3 axe (capacitate: 7 mc) sau 4 axe (capacitate: 8 – 12 mc).

- Seria Energya «E», prezinta un concept revolutionar de autobetoniera – prima autobetoniera hibrid „plug–in” din lume, la care mixerul de beton este pus pus in miscare de un motor electric cu inductie, alimentat de la un grup de baterii Li-Ion. Bateriile pot fi reincarcate de la reteaua electrica, de la un generator electric ambarcat sau, cu ajutorul sistemului KERS, prin recuperarea cinetica a energiei, in timpul fazelor de decelerare a vehiculului sau de incetinire a rotatiei tamburului. Antrenarea complet electrica a tamburului, face ca aceste masini sa fie ideale pentru turnarea betonului in spatii inchise (ex. tuneluri) sau in centrul oraselor, unde limitarea la minimum a noxelor este deosebit de importanta. Sunt disponibile 2 modele, cu o capacitate nominala a mixerului de 8 mc, respectiv 9 mc, instalate pe autosasiuri de camion cu 4 axe. Lansata in anul 2013, seria «E» este comercializata exclusiv in Europa, iar la BAUMA 2016 a fost expus modelul ENERGYA E9.

- Seria Italia «RH-Y», este comercializata cu precadere in Italia si cuprinde 4 modele, cu o capacitate a mixerului de 10 si 12 mc. Tamburul este antrenat de la un motor auxiliar sau de la o priza de putere. Suprastructura este instalata pe autosasiuri cu 3 sau 4 axe.

Autobetoniere cu pompa de betonDin anul 1973, cand CIFA a devenit prima companie producatoare de autobetoniere echipate si cu pompa de beton, si pana astazi, CIFA a ramas lider de piata pentru acest tip de masini, care asigura o flexibilitate completa si operativa de lucru pe santierele de constructii. Mixere cu capacitatea de la 7 la 9,5 mc si instalatii de pompare cu brat cu 3 pana la 4 sectiuni, ce poate fi extins pe verticala de la 23,5 pana la 31,2 m, sunt instalate pe 9 modele de suprastructuri ce echipeaza autosasiuri cu 3 pana la 5 axe, in cadrul seriei „MAGNUM”.
Evolutia continua modelelor din seria „MAGNUM”, este evidentiata la BAUMA 2016 prin prezentarea modelului MK25H CARBOTECH, varful de gama al seriei. Modelul expus se remarca prin aplicarea celor mai recente elemente de progres tehnic, ce au rezultat din atenta analiza a modului de lucru cu aceste masini pe santierele din Europa. Astfel, modelul MK25H, este primul din aceasta serie la care sectiunile III si IV, ale bratului purtator al conductei de pompare a betonului, sunt construite din material compozit CIFA CARBOTECH, foarte usor, dar extrem de rezistent.


Masini mobile de torcretat, in subteran


Bazata pe experienta sa la nivel mondial in domeniul aplicatiilor de torcretare in subteran si pe inaltele cunostinte dobandite asupra  tehnologiei hibrid – electrice, CIFA a prezentat in premiera mondiala la BAUMA 2016, modelul ENERGYA CSSE al primei masini mobile din lume, de torcretat beton in subteran, cu tehnologie hibrid „plug–in”. Timpul de reincarcare 100% a bateriilor, la incarcare lenta este de doar 2 ore. Vehiculul functioneaza in modul electric pe parcursul tuturor etapelor de lucru: tractiune, pompare, manipulare brat, dozare aditiv, actionare pompa apa, etc. Daca vehiculul poate fi conectat la reteaua electrica in timpul fazei de pompare, iar in acest timp este asigurata si incarcarea bateriilor. In plus, pe vehicul este implementat sistemul KERS (similar cu cel de pe autobetoniera ENERGYA), care asigura sporirea incarcarii reziduale a bateriilor.

sursa: masinisiutilaje.ro