INTRAME - unul dintre principalii producatori mondiali de statii de astfalt cu dozare

Cu o experienta de peste 45 de ani si aproximativ 1.100 de statii de asfalt vandute, societatea spaniola INTRAME este astazi considerata unul dintre principalii producatori la nivel mondial de statii de asfalt cu dozare, fiind dovada clara a fiabilitatii si calitatii produselor concepute, asigurand in permanenta obtinerea unui produs fi nit bine controlat, cantarit si omogen.
In functie de mobilitatea dorita, INTRAME a conceput 3 modele de statii de asfalt cu dozare, cu capacitati de productie reale cuprinse intre 80 t/h si 400 t/h.:
Statii de asfalt stationare RM sunt concepute din module de dimensiuni adecvate pentru a permite un transport facil si montarea pe fundatii de beton sau metalice la destinatia de utlizare.
Statii de asfalt modulare M sunt alcatuite din module cu picioare telescopice si distribuitoare de sarcina, care acolo unde structura solului permite, pot fi montate fara a fi nevoie de fundatii. Transportul se face cu camioane sau remorci. 
Tinand cont de tendintele de extindere a infrastructurii din Romania, cerintele clientilor nostrii se indreapta catre statiile cu capacitate de productie medie, in general fiind solicitate Statiile de asfalt Ultra-Mobile UM. Principalul avantaj il reprezinta deplasarea rapida de la un loc de productie la altul, si relocarea cu costuri reduse, componentele principale fi ind instalate pe structuri de tip semiremorca, ale caror dimensiuni de gabarit si mase autorizate sunt potrivite pentru circulatia pe drumurile publice. INTRAME este recunoscuta in randul producatorilor de astfel de instalatii, ca avand cele mai mobile statii de asfalt, tocmai de aici vine si denumirea de statii de asfalt ultramobile.
 
 
Toate unitatile mobile sunt montate pe sasie tip semiremorci, in functie de greutatea acestora fiind asamblate pe structuri cu un ax sau doua axe fixate pe patru roti fiecare, cu dimensiunile de 9,5 R 17,5 si de 385/65 R 22,5 in cazul rezervoarelor de bitum. Fiecare semisasiu este echipat din fabrica cu lumini de drum, semnalizari, frane, numere de inmatriculare permanente si precablare electrica rapida, astfel incat conectarea instalatiei electrice se face dintr-o singura miscare prin mufarea facila de tip mama-tata, iar infasurarea cablului electric facandu-se pe bobina. Atasarea la tractorul rutier se face prin pivotul de directie de 2 toli.
Al doilea avantaj major al statiilor de asfalt ultramobile concepute de catre societatea spaniola INTRAME este ca pe langa transportul usor si cu costuri reduse, montajul statiilor de asfalt ultramobile la locul de productie se face de asemenea foarte facil si rapid, pemitand astfel inceperea activitatii de productie a asfaltului in cel mai scurt timp posibil. Acolo unde rezistenta solului este de minimum 2,5 la 3 kg/cm², montarea unitatilor statiei de asfalt nu necesita existenta
fundatiilor de beton sau a placilor metalice, fiecare unitate mobila fiind echipata cu module telescopice pentru distribuirea incarcaturii.
 
 
Cu ajutorul macaralelor si a mijloacelor de elevare potrivite, modulele se asambleaza doar pe pozitii, iar conectarea lor se face extrem de
repede, intrucat fiecare componenta este deja preinstalata in fabrica, cu conexiuni rapide ale cablurilor de la toate componentele si motoarele instalatiei, astfel incat acestea doar se mufeaza la panoul de distributie montat in cabina de comanda si control. 
Tocmai din acest considerent, statiile de asfalt ultramobile produse de INTRAME, sunt statiile cu cei mai redusi timpi de montare posibili, fiind nevoie de 8 zile pentru montajul unei statii de capacitate mica spre medie, si de doar 2 saptamani pentru montajul statiilor de asfalt ultramobile cu capacitati de productie foarte mari. 
Vasta experienta in producerea statiilor de asfalt, permite societatii INTRAME sa produca instalatii personalizate adaptabile necesitatilor de dezvoltare ale companiei solicitante. Cel mai important aspect de la care porneste analiza noastra este mediul de lucru si procentul de
umiditate din agregat, intrucat un grad de umiditate mare poate scadea considerabil productia. Apoi, in functie de capacitatea de productie dorita, de caracteristicile zonale, de preferintele personale sau din ratiuni economice, se configureaza componentele principale ale statiei. Clientul poate alege de exemplu, in functie de existenta
combustibilului in zona sau de costul acestuia, tipul de combustibil cu care sa functioneze arzatorul statiei. In functie de accesibilitatea pe
santier a camioanelor de livrare a bitumului, depozitul de bitum poate sa consiste in unu, doua sau trei rezervoare.
 
sursa: masinisiutilaje.ro