HYDRADIG revoluţionează gama de utilaje compacte

La mijlocul lunii martie la sediul cartierului general din Rocester, Marea Britanie, JCB  a prezentat în cadrul unui eveniment unic, un nou concept de utilaj multifuncţional, JCB Hydradig. Specialiștii prezenţi au fost de-a dreptul uimiţi de designul și dotările acestui echipament cu totul special, care aduce un nou nivel de inovaţie și de excelenţă în inginerie în sectorul de utilaje compacte la nivel mondial.

Acest echipament revoluţionar destinat aplicaţiilor în spaţii reduse, mentenanţă pentru autostrăzi și operaţiuni municipale, furnizează performanţe unice vizând cinci criterii esenţiale pentru utilizator: vizibilitate, stabilitate, mobilitate, manevrabilitate și întreţinere facilă.

Performanţă, de la un capăt la altul

Virarea cu toate roţile furnizează manevrabilitate în spaţii reduse. Noul model este echipat cu un motor diesel JCB Ecomax Stage IIIB/Tier 4 Interim de 81 kW (109 CP) montat lateral, care plasează centrul de greutate cu până la 1,5 metri mai jos decât cel al echipamentelor concurente din gama de 10 tone. JCB Hydradig poate atinge o viteză de până la 40 km/oră, fiind totodată disponibilă, la cerere, și o limitare a vitezei până la maxim 20 km/oră.

Distribuţia greutăţii între axe de 50-50% și un ampatament lung aduc o stabilitate îmbunătăţită și mai multă siguranţă pentru operator. Lipsa oscilaţiilor în timpul deplasării permite operatorului să menţină viteze de deplasare mari între șantierele de lucru, ceea ce îmbunătăţește productivitatea. Hydradig este echipat standard cu trei moduri de direcţie/virare: 1=doar faţă, 2=faţă+spate, 3=mers „crab”. Axa fără oscilaţii de +/- 8° furnizează o tracţiune excelentă și stabilitate pe teren accidentat. Un buton opţional de pe consola principală de mișcare în sens invers îi permite operatorului să utilizeze toate cele trei moduri, în timp ce cabina este orientată în altă direcţie. Modelul oferă o rază de întoarcere de doar 3.946 mm care crește la 4.511 mm atunci când este echipat cu lamă de buldozer.

jcb

Flexibilitate fără precedent

Hydradig este utilaj foarte flexibil ce poate fi utilizat cu o gamă largă de accesorii, devenind astfel alegerea ideală pentru o arie largă de aplicaţii de lucru. JCB oferă clienţilor săi opţiunea unei remorci speciale care permite echipamentului să se deplaseze pe șantier cu diferite atașamente sau materiale.

Având motorul, sistemul hidraulic și rezervorul de combustibil montate pe șasiul inferior, suprastructura depășește lăţimea utilajului cu numai 120 de mm, fiind cu 29% mai mică decât cea a echipamentelor similare, permiţând utilajului să lucreze pe șantierele de dimensiuni mici sau pe șosele cu o singură bandă pe sens.

Centrul de greutate scăzut conferă de asemenea o stabilitate incredibilă în timpul operaţiunilor de ridicare, chiar și fără stabilizatori sau lamă de buldozer. Clienţii pot alege de asemenea între un braţ dublu sau triplu articulat (TAB), balansierul având lungimi de 1.650, 2.000 și 2.250 mm, potrivite pentru o gamă largă de aplicaţii.

Cabină panoramică

Certificată ROPS/TOPS și creată special pentru acest model, cabina utilajului oferă un spaţiu extrem de generos, la construcţia acesteia fiind folosit designul Command Plus.

Vizibilitatea de 360° este excepţională, oferind operatorilor siguranţă la cel mai înalt nivel și ușurinţă în utilizare. Din interiorul cabinei, operatorul poate vedea amprenta de lucru până la o distanţă de 1 metru.

Cu motorul montat pe șasiul inferior și nici un sistem hidraulic în interiorul cabinei, nivelul de zgomot interior de doar 69dB(A), este esenţial pentru reducerea oboselii operatorului și crearea unui mediu de lucru relaxant. Scaunul cu suspensie mecanică este în dotarea standard, opţional fiind disponibil cu suspensie pneumatică, acesta oferind alături de cotieră o poziţie de lucru confortabilă.

Hydradig beneficiază de un monitor full-color de 7”. Sistemul configurabil îi permite utilizatorului să seteze modurile de lucru, debiturile și presiunile hidraulice auxiliare atât pentru atașamentele JCB, cât și pentru alte unelte de lucru. Pentru a maximiza eficienţa consumului de combustibil, operatorii și managerii pot programa, de asemenea, în mod automat, ca motorul să revină la turaţia de ralanti după 2-3 secunde de neutilizare.

Service, mentenanţă, control

Operaţiunile zilnice de service și cele de mentenanţă pot fi efectuate de la nivelul solului, capota motorului oferind acces ușor către motor și filtre. De altfel, JCB Hydradig oferă cel mai bun rating de service SAE din clasa sa, cu 33% mai mare decât cel al competitorilor.

Hydradig va fi furnizat ca standard cu un contract pe o perioadă de 5 ani, care oferă acces la sistemul telematic de monitorizare LiveLink. Acesta furnizează timpii de lucru și permite managerilor de flotă să maximizeze gradul de utilizare al echipamentului. Totodată, LiveLink îmbunătăţește securitatea, previne pornirea neautorizată a motorului, oferă un mai bun control și opţiuni de diagnosticare.

JCB Hydradig

Vizibilitate – vedere panoramică fără precedent asupra utilajului

Stabilitate – centrul de greutate scăzut pentru ridicări stabile și viteze de deplasare excelente

Mobilitate – viteză de deplasare de până la 40 km/oră

Manevrabilitate – utilizare maximă în mediul urban

Service – acces facil către toate punctele de mentenanţă

sursa: uconstruct.ro