Echipamentele CASE din gama recycling prezentate la BAUMA 2016

Cu ocazia editiei 2016 a salonului internationalBAUMA, CASE Construction Equipment a prezentat si o vasta gama de echipamente destinate sectorului gestionarii si reciclarii deseurilor. Partea din stand destinata aplicatiilor de reciclare a inclus un excavator pe senile CX290D MH, configurat pentru manipularea materialelor (MH - Material Handlig), doua incarcatoare pe pneuri din seria F si un incarcator compact polivalent pe pneuri SV280. De asemenea, oferta CASE pentru acest domeniu de activitate a inclus buldozerele model 1650M si 2050M, echipate cu dispozitive de protectie <<Paladin>>, special concepute pentru buldozerele ce isi desfasoara activitatea in depozitele de deseuri.

PENTRU LUCRARILE SPECIFICE SECTORULUI GESTIONARII SI RECICLARII DESEURILOR

Noul excavator pe senile CX290D MH, de la CASE, a fost conceput pentru a corespunde in mod particular unui anumit scop, respectiv pentru a efectua lucrari de manipulare a materialelor, in special deseuri, de la moloz si gunoi, pana la busteni si deseuri metalice. Aceasta masina este usor de adaptat la cerintele specifice de lucru, oferind performanta remarcabila in ceea ce priveste raza de acoperire, capacitatea de ridicare si precizia de operare, alaturi de fiabilitatea si durabilitatea solicitata unei astfel de masini pentru a rezista conditiilor dure de lucru, tipice acestui sector industrial.case2_400

Contragreutatile cu care este prevazut, mai grele, asigura excavatorului o stabilitate maxima, iar mai multe caracteristici de siguranta implementate ii permit operatorului sa lucreze cu incredere deplina. Cabina speciala, ce se poate ridica hidraulic pana la circa 5 metri inaltime, ofera operatorului o excelenta vizibilitate asupra zonei de lucru, la aceasta contribuind si o a treia camera video pentru ameliorarea vizibilitatii de jur imprejur, iar echiparea cu lumini de lucru cu tehnologie LED asigura operarea optima chiar si in conditii de noapte. 

Securitatea cabinei reglabile in inaltime este asigurata de mai multe functii independente pentru ridicarea sau coborarea ei, ori in caz de defectare a sistemului hidraulic.  In plus, structura ranforsata a cabinei este certificata conform normelor ROPS si FOPS nivel II, iar grilajele de protectie suplimentare, certificate OPG nivel 2, ofera operatorului o protectie suplimentara, absolut necesara activitatii pentru care a fost conceput acest excavator.

INCARCATOARE PE PNEURI, CONCEPUTE PENTRU SECTORUL INDUSTRIAL DE RECICLARE A DESEURILOR

Incarcatorul pe pneuri ce a fost expus la standul CASE rezervat sectorului de reciclare, modelul 721F WH echipat cu anvelope pline, in configuratie specifica manipularii deseurilor (WH - Waste Handler), este unul dintre cele doua modele de incarcatoare frontale, special concepute pentru face fata conditiilor dure de lucru intalnite in sectorul de reciclare si gestionare a deseurilor (celalalt model este 621F WH). 

Aceste doua masini dispun de tehnologia HI-eSCR dezvoltata de CASE, care asigura respectarea normelor de poluare impuse fara a se folosi sistemul EGR de recirculare a gazelor de evacuare sau un filtru de particule diesel (DPF). Acest concept exclusiv, care nu implica decat folosirea de componente foarte rezistente, nu necesita intretinere si asigura economie de combustibil. Un alt avantaj al folosirii acestei tehnologii este legat de siguranta operarii cu acest model de incarcator in aproprierea materialelor inflamabile, deoarece temperatura maxima a gazelor de evacuare este inferioara la 200 0C, temperatura necesara unui sistem de tratare a gazelor de evacuare prevazut cu DPF.

Avantajul este in mod deosebit evident atunci cand sunt manipulate materiale intr-un centru de reciclare a deseurilor lemnoase. O alta caracteristica functionala extrem de valoroasa in aplicatiile de manipulare a deseurilor este optiunea <<Heavy Duty Cooling>> oferita de CASE. Este vorba de un sistem de racire reproiectat, tot compact, ca un cub cu radiatoarele dispuse separat, special destinat utilizarii intensive intr-un mediu cu praf frecvent, dar care previne infundarea radiatorului. O grila exterioara suplimentara de acces a aerului, cu perforatii fine, opreste particulele mai mari, in timp ce difuzorul radiatorului de racire este etans la capacul grilei de acces a aerului, garantand filtrarea completa a aerului de racire. In plus, aripioarele de racire sunt mai distantate, favorizand autocuratirea, iar ventilatorul este reversibil.

INCARCATOARELE COMPACTE PE PNEURI, POTRIVITE SI PENTRU APLICAII DE RECICLARE A DESEURILOR

Incarcatoarele compacte pe pneuri produse de CASE, cum ar fi modelul SV280 ce a fost expus la BAUMA 2016, pot fi adaptate la cerintele exigente de operare impuse de aplicatiile de reciclare a deseurilor. CASE a conceput, special pentru aceste masini, o multitudine de optiuni si de accesorii destinate a facilita manipularea deseurilor in conditii de siguranta. Mai multe tipuri de protectii sunt disponibile pentru ca micile masini sa faca fata conditiilor dure de munca din acest sector: ranforsarea capacelor spate, ce asigura accesul la componentele motorului, structura cabinei rabatabile certificata ROPS si FOPS nivel I, cu
grilaje de protectie dispuse pe lateral, la care se adauga, in plus, o protectie suplimentara impotriva caderii obiectelor, certificata FOPS nivel II, usa de acces in cabina, ranforsata, cu geam policarbonat, protectii metalice la farurile fata, laterale si spate, elemente de protectie a
cilindrilor hidraulici frontali.

Pentru a spori capacitatea de ridicare si pentru a asigura o excelenta stabilitate in orice conditii, sunt disponibile contragreutati suplimentare. Totodata, incarcatoarele compacte sunt echipate cu anvelope pline care, fata de anvelopele din echiparea standard, dureaza de pana la 3 ori mai mult, iar riscul deteriorarii benzii de rulare este mult diminuat, si care asigura, de asemenea, majorarea capacitatii de ridicare si o stabilitate mai buna a masinilor in timpul lucrului. Cabina, prevazuta cu un sistem de climatizare performant ce asigura un flux de aer optimizat, este etansa, pentru a preveni patrunderea prafului si a agentilor contaminanti din aer. Largile suprafete vitrate asigura operatorului o vizibilitate exceptionala de jur imprejur, pe primul loc in clasa sa. Cabina este spatioasa, cu un design interior ergonomic care ii asigura operatorului confortul optim de care are nevoie in timpul activitatii.

BULDOZERE SPECIAL ADAPTATE PENTRU APLICAIILE SPECIFICE SECTORULUI DE GESTIONARE SI RECICLARE A DESEURILOR

Buldozerele CASE folosite frecvent in activitatile de reciclare a deseurilor sunt modelele 1650M si 2050M. Pentru a face fata conditiilor dure de exploatare din acest domeniu de activitate, acestea sunt disponibile complet echipate cu un set de echipamente de protectie dedicate, special create pentru ele de catre <<Paladin>> - un producator de top de atasamente destinate masinilor pentru constructii. Dintre aceste echipamente de protectie, in mod deosebit se remarca protectia superioara a lamei buldozerului, sub forma unui robust grilaj profilat, care asigura, prin rostogolirea deseurilor, o incarcare optima a lamei cu material, dar si o buna vizibilitate in fata buldozerului. Pentru a compensa masa suplimentara a elementului de protectie de pe lama buldozerului, care dezechilibreaza masina, contragreutati suplimentare, la care este atasat si un bolt de remorcare, sunt dispuse la spatele masinii. 

Dispozitive de eliminare a deseurilor aderente la senile, sub forma unor bare, sunt dispuse in fata si in spatele senilei, la mica distanta de patine, eliminand surplusul de materiale aderente la fiecare deplasare a buldozerului. Capota spate a fost prevazuta cu un calandru extra-robust, protectiei rezervorului i s-au adaugat deflectoare laterale cu benzi de cauciuc pentru limitarea contactului cu capota si capacele laterale, iar furtunurile hidraulice de la cilindri hidraulici pentru ridicarea - coborarea lamei, cu elemente de protectie din tabla. Au fost instalate elemente protectoare in locurile unde sunt instalate gresoare de ungere, iar elementele de etansare ale transmisiei finale sunt de asemenea protejate, mai mult elementele de protectie sunt astfel profilate incat reziduurile de materiale sunt indepartate continuu din zona garniturilor de etansare.

sursa: masinisiutilaje.ro