ECHIPAMENTE DE CONSTRUCŢII: EXPROTURILE ITALIENE AU CRESCUT ÎN 2015 (+4.9%)

Verona, 14 Martie 2015 – Exporturile italiene de utilaje pentru construcţii au însumat în 2015 o valoare de peste 2,5 miliarde de EURO, o creştere de 4,9% faţă de 2014. Acest fapt transpare din SaMoTer Outlook, buletinul de analiză a sectorului de construcţii, pus la dispoziţie de către SaMoTer (www.samoter.it), în colaborare cu Prometeia şi cu contribuţia Unacea, Asociaţia Italiană a Companiilor Producătoare de Echipamente şi Accesorii pentru construcţii.

Ultimele rapoarte comerciale internaţionale indică şi o creştere semnificativă a importurilor, generată de revenirea pieţei interne, la un nivel anuală de 17,2%, în valoare de 650 milioane de euro. Balanţa comercială (+1.1%), rămâne în zona cifrelor negre cu peste 1,8 miliarde de euro.

utilaj_400

Mai precis, toate exporturile de utilaje pentru drumuri (+27.5%), macarale turn (+14%), utilaje pentru excavaţie (+6.3%) şi utilaje de foraj (+6.2%), au crescut. S+a înregistrat totuşi o scădere limitată a exporturilor de ciment (-2.2%) şi a utilajelor pentru concasare şi screening (-2%).

În ceea ce priveşte pieţele de destinaţie, Europa de Vest continuă să constituie principala destinaţie a exporturilor italiene din acest sector. S-a înregistrat o creştere a volumelor de export şi către pieţele din Africa, Asia şi America de Nord. Pe de altă parte, exporturile către Rusia au scăzut dramatic (-61.7%), înregistrându-se scăderi şi în orientul apropiat, din cauza instabilităţii care afectează ambele zone.

Cea de a 30-a ediţie a SaMoTer, expoziţia trienală ce constituie evenimentul de referinţă în Italia în ceea ce priveşte utilajele şi echipamentele de construcţii, este programat să se desfăşoare la Veronafiere, între 22-25 Februarie 2015, în acelaşi timp cu Asphaltica, expoziţia de pavare a drumurilor şi infrastructură, precum şi Transportec, evenimentul transporturilor şi logisticii rutiere.

 

   sursa: infoconstructii.com