Cu masina de frezat la rece W 35 Ri, Wirtgen obtine un avantaj asupra concurentei

O masina mica cu un mare impact asupra pietei: astfel se poate reda pe scurt, relevand punctele principale, lansarea celui de al treilea model din noua generatie de masini de frezat la rece mici, W 35 Ri, continuator al celorlalte modele de succes, W 50 Ri si W 60 Ri, lansate in anul 2012, respectiv 2013.
Cea mai mica masina de frezat la rece, dar cu performante notabile
Unii ar zice ca la aceste utilaje dimensiunile de gabarit nu ar conta, dar se inseala, pentru ca tocmai dimensiunile compacte ale modelului W 35 Ri reprezinta un avantaj esential al acestei masini de frezat la rece, perfect adaptata cerintelor specifice de lucru si care face parte dintr-o gama de produse Wirtgen unica pentru fiecare tip de aplicatie. Fie ca este vorba de taierea ori frezarea de suprafete mai reduse pentru remedieri partiale ale suprafetei carosabile, de eliminarea materialului prin frezare in jurul capacelor de canalizare, de lucrari de aplicare sau indepartare a marcajelor rutiere ori de reabilitarea suprafetelor in zone industriale si a pardoselilor interioare, aceasta masina de frezat de mici dimensiuni, dar extrem de versatila, maniabila si agila, reprezinta solutia potrivita pentru a satisface orice provocare, si nu doar in aplicatii clasice, specifice acestor masini mici, dar chiar si atunci cand este asociata unor aplicatii ce necesita folosirea unor masini de frezat la rece mari. Cu o masa la gol redusa (2900 kg, fara operator, lest si echipamente suplimentare, unelte si lichide consumabile, mai putin uleiul hidraulic) si cu un gabarit compact (2.860 mm x 1.195 mm x 2.040 mm), aceasta masina este usor de transportat, chiar si pe o remorca monoax, si este foarte mobila, dovedindu-se o optiune excelenta si rentabila pentru mici aplicatii de remaniere, mai ales a celor desfasurate in spatii stramte. Masina are o raza de frezare mult mai mica decat a predecesoarelor, iar tamburul de frezare se poate roti atat in sens orar, cat si in sens invers acelor de ceasornic. Ca urmare, unghiurile mari de virare la stanga si la dreapta garanteaza o exceptionala maniabilitate a acestei masini si manevre rapide pe santier, precum si cea mai mica raza interioara de frezare, acestea fiind doar unele dintre punctele forte ale modelului W 35 Ri.
Puternic si productiv pentru rezultate perfecte de frezare
Modelul W 35 Ri este echipat cu un motor Deutz AG TCD2.9L4, ce respecta cele mai stricte standarde in vigoare de emisii poluante (UE Stage IIIB / US Tier 4F) si care dezvolta o putere nominala de 45 kW, cu 7% mai mare decat la modelul anterior, ceea ce ii asigura o rezerva de putere mai mare pentru o frezare rapida, indiferent de adancimea de frezare. In plus, pentru lucrari de frezare executate in interiorul cladirilor este disponibil optional un filtru de particule diesel, pentru reducerea si mai pronuntata a emisiilor poluante. Totodata, centrala electronica de control a motorului asigura o reactie deosebit de rapida a motorului si o plaja excelenta a caracteristicii cuplului motor, asigurand in acelasi timp o functionare silentioasa si economica.
wirgen_400
O viteza de deplasare si doua viteze de avans in timpul operatiunilor de frezare, controlate electronic, asigura manevre usor de adaptat pentru a asigura o frezare de inalta precizie. Sunt disponibile trei viteze de rotatie a tamburului ce garanteaza un randament de frezare ridicat pentru un camp vast de aplicatii, iar regulatorul de sarcina limitat electronic, adapteaza avansul masinii de frezat la sarcina motoului, asigurand in permanenta ca lucrarea sa fie facuta cu avansul de frezare optim. Transmisia integral hidraulica ofera o tractiune maxima in situatiile dificile de pe santier si pentru incarcare. Drept urmare, toate operatiunile de frezare ce necesita adancimi de frezare de pana la 110 mm si o latime de lucru de 350 mm, pot fi realizate rapid, eficient si perfect, in conformitate cu conditiile tehnice impuse in proiect. Optional, sunt disponibili numerosi tamburi de frezare speciali, care asigura un larg evantai de posibilitati de lucru (frezari pe diferite latimi, frezari laterale, frezari fine sau rosturi) si a caror inlocuire se face foarte rapid, datorita capacului lateral rabatabil, a posibilitatii de a rabate roata dreapta spate si a  unui ingenios dispozitiv livrat o data cu utilajul. Mai mult, datorita conceptiei constructive a carterului tamburului, Wirtgen poate, la cerere, sa livreze modelul W 35 Ri echipat cu tambur de frezare cu latimea de 500 mm, ceea ce asigura extinderea gamei de aplicatii la care poate fi folosita aceasta masina.
Aflate in dotarea standard, cele 6 proiectoare de lucru cu halogen dispuse intr-o amplasare optima si girofarul de avertizare, garanteaza posibilitatea efectuarii lucrarilor si pe timp de noapte.
Operarea intuitiva optimizeaza etapele de lucru
La fel ca si la celelalte masini din noua generatie Wirtgen de masini de frezat mici si compacte, cu o latime a benzii frezate de 500 mm pana la 1.000 mm, conceptul de operare al noului model W 35 Ri este simplu si intuitiv. Simplicitatea modului de operare asigura cresterea performantelor operatorului si, in mod evident, a productivitatii acestei mici masini de frezat. O caracteristica tehnica inclusa standard este modulul de comanda amplasat pe cotiera ergonomica multifunctionala, cu reglare individuala, de la care se pot memoriza pana la trei adancimi de frezat. Adancimea de frezare este ajustata deosebit de precis, gratie unui sistem de reglare electro-hidraulic.
O alta caracteristica noua este integrarea pe aceasta masina a sistemului „WIDRIVE”, de gestionare electronica a principalelor functii ale masinii, care, anterior, a fost folosit doar pe masinile de frezat mai mari. Implementarea acestui sistem, faciliteaza controlul centralizat al sistemelor functionale si de lucru ale masinii, cum ar fi: parametrii de functionare ai motorului diesel, viteza de deplasare, instalatia de udare cu apa sub presiune a tamburului de frezare, ce asigura o racire optima a dintilor frezei si evita formarea prafului, sau noul sistem de nivelare „LEVEL PRO PLUS”. Sistemul „WIDRIVE” permite eliminarea, in general, a circa 50% din interventiile manuale ale operatorului pe care acesta le-ar fi efectuat in lipsa acestui sistem, pentru a controla masina si a coordona etapele individuale de lucru din timpul procesului de frezare.
Noul sistem de nivelare „LEVEL PRO PLUS” este acum disponibil si pe cele mai mici masini de frezat fabricate de Wirtgen. Operarea cu acest sistem patentat de Wirtgen, este simpla si intuitiva, iar rezultatele lucrarilor de frezare sunt deosebit de precise si de inalta calitate. Presetarea adancimii de frezare este realizata deosebit de precis prin intermediul unor robusti senzori cu cablu, integrati in sistemul electro-hidraulic de reglare a adancimii de frezare, si este afisata pe monitorul color de inalta rezolutie „LEVEL PRO PLUS”. Diferiti senzori de masurare, cu laser, 3D sau cu ultrasunete, sunt disponibili si pot fi interconectati la sistem pentru a satisface o gama larga de cerinte privind precizia suprafetelor prelucrate. €žLEVEL PRO PLUS€ poate fi extins, la cerere, cu sistemul „Rapid Slope”, cu palpator electronic pentru determinarea inclinarii transversale, permite realizarea suprafetelor urmand inclinarea prevazuta a suprafetei rutiere.
Post de conducere cu pozitie variabila
Pentru o operare universala si ergonomica, operatorul poate conduce utilajul fie de deasupra tamburului de frezare, in pozitie asezat, fie din spatele acestuia, in picioare, pentru fiecare din pozitiile de lucru existand optiuni diferite de comanda a directiei. Postul de conducere cu pozitie variabila si scaunul sunt livrabile la cererea clientului. Trecerea de la o pozitie de condus la cealalta se face rapid si simplu, pe santier. Atunci cand operatorul lucreaza in picioare, in spatele tamburului, o platforma este coborata, iar W 35 Ri poate fi controlat in mod convenabil prin intermediul unui joystick multifunctional, oferind astfel o flexibilitate maxima masinii si extinzand gama de aplicatii si pentru lucrari in incinte inchise, ca de exemplu, in halele industriale.
Pentru securitatea muncii in timpul lucrarilor de frezare, sunt disponibile un semnal acustic la deplasarea cu spatele si un dispozitiv de securitate cu buton de oprire de urgenta.

sursa: masinisiutilaje.ro