Bauma – O vitrină – Companiile prezintă ultimele tendinţe în construcţii

Noile produse, procese şi soluţii se află în centrul atenţiei fiecărui târg. Nu este nevoie să mai spunem, acest lucru este valabil mai ales în legătură cu bauma, cel mai mare târg din lume. Ediţia viitoare a târgului, lider mondial, pentru utilaje de construcţii, utilaje pentru materiale de construcţii, utilaje pentru minerit, vehicule şi echipamente de construcţii – este cea de a 31-a- care a avut loc între 11 şi 17 Aprilie, 2016, la München. În cele ce urmează vom prezenta o primă selecţie a noilor produse ce vor fi prezentate la târg şi vom sublinia tendinţele cu privire la progresele înregistrate şi inovaţiile din domeniul utilajelor de construcţii.

Una dintre cerinţele actuale ale pieţei, în domeniul celor mai diverse tipuri de utilaje pentru construcţii, se referă la eficienţă, chiar şi în spaţii mici. „Compact” este un cuvânt cheie utilizat adesea. Printre frezele de asfalt din specificaţia sa, producătorul german Wirtgen oferă, prin urmare şi o „Clasă Compact”. Gama existentă de utilaje a fost acum completată prin încărcătorul frontal W 150. Compania susţine că noul produs combină avantajele frezelor de asfalt de mici dimensiuni – manevrabilitate, un singur operator şi flexibilitate – cu principiul încărcătorului frontal şi productivitatea utilajelor de frezat Wirtgen de mare capacitate. Potrivit companiei, W 150 CFI, cu o lăţime de lucru de 1,5 m şi o adâncime de frezare de până la 330 mm, este deosebit de potrivit pentru şantierele mai mari, unde spaţiul de operare este însă limitat, cum ar fi în centrele urbane. Manevrând în aceste condiţii, conceptul sofisticat de vizibilitate al utilajului, în combinaţie cu sistemul său de camere de luat vederi, pare să fie extrem de util.

Cele două noi modele de excavatoare EZ80 şi EZ53, de la producătorul Wacker Neuson sunt, de asemenea, concepute pentru a opera în spaţii reduse. Făcând parte dintre aşa numitele excavatoare cu „zero coadă”, acestea nu au consolă în partea din spate. Conform informaţiilor furnizate de companie, acestea pot atinge niveluri înalte de performanţă în excavare, chiar şi în spaţii greu accesibile. În cele din urmă, modelul mai mic EZ53, cu o greutate de operare de aproximativ 5,3 tone, se consideră a fi unul dintre cele mai puternice excavatoare din clasa sa. Potrivit Wacker Neuson, modelul mai mare EZ80, cu o greutate de operare de aproximativ opt tone, impresionează printr-un consum redus de combustibil.

Nu numai în centrele urbane, ci şi în timpul operaţiunilor de manipulare, spaţiul disponibil poate fi limitat. Cu noul model Pick & Carry 730 de excavator cu graifăr producătorul Sennebogen, din Bavaria inferioară, lansează un utilaj destinat în mod special manipulării cherestelei. Cu un balans de 2,76 m şi o lăţime de 3,30 m, acesta este proiectat pentru a fi foarte compact şi, în acelaşi timp, foarte stabil. Cu o rază de lucru de 10,5 m, excavatorul atinge o sarcină utilă de până la 4,2 tone; iar, datorită afetului superior rotativ infinit la 360 de grade, acesta poate fi condus întotdeauna la distanţă de benzile de sortare, eliminând astfel nevoia unor manevre complexe.

Există o permanentă aşteptare pentru utilaje de construcţii moderne, menite să susţină accelerarea proceselor de producţie pe şantierele de construcţii. Aici îşi găsesc rostul controalele automate integrate în fabrică, ce se regăsesc pe un număr tot mai ridicat de utilaje pentru construcţii. Astfel, Caterpillar şi Zeppelin, de exemplu, prezintă la bauma o nouă funcţie de asistenţă, cu control semiautomat al cupei pentru excavatoare cu lanţ. Folosind sistemul „CAT Grad with Assist”, operatorul raportează marginea tăietoare a cupei la o referinţa dată, în ceea ce priveşte înălţimea, iniţiază decalarea în spaţiu şi poate să regleze fin nivelul, cu o precizie de centimetri. Pe parcursul procesului, cupa se va afla permanent la un nivel de tăiere constant. Cum operatorul nu poate împinge marginea tăietoare a cupei sub nivelul stabilit, va evita să sape prea adânc. Aceasta duce la evitarea excavaţiilor suplimentare, inutile, de material şi a procedurilor ulterioare de manevrare a acestuia. Conform producătorului, Assist îşi demonstrează punctele forte în mod special în situaţiile în care estimarea înălţimii este dificilă pentru operator, de exemplu în construirea de canale sau în excavările pentru fundaţii.

De asemenea şi Komatsu Europe asistă operatorii cu soluţii automate: la München va prezenta noul buldozer D85EXi/PXi-18 cu controale inteligente. Prin utilizarea acestui echipament, atât tăierea grosieră cât şi nivelarea fină se pot executa în mod de operare automat. Sistemul percepe şi controlează masa adiacentă lamei şi optimizează în mod automat adâncimea de penetrare a acesteia. Spre deosebire de soluţiile adaptabile prezente pe piaţă, această tehnologie este integrată utilajului din fabricaţie. Conform Komatsu, buldozerele echipate cu control inteligent al utilajului pot atinge un nivel crescut de eficienţă al operării, mai ales atunci când trebuie executat şi garantat un nivel superior de finisare.

jbc_400

Pentru operatori, controalele automate semnifică un nivel crescut de confort. În general, confortul de lucru în cabină şi îmbunătăţirea percepţiei asupra procesului ce derivă din acesta, devin un punct asupra căruia producătorii de utilaje îşi îndreptă tot mai concentrat atenţia. Din experienţa producătorului britanic JCB, cabina CommandPlus a încărcătorului cu roţi 457, ce a fost optimizată în ceea ce priveşte confortul şi vizibilitatea, s-a dovedit ideală în condiţii practice. Acesta este motivul pentru care acum şi utilajele din gama medium ale companiei, respectiv alte patru modele de încărcătoare cu roţi, sunt dotate cu acest tip de cabină, în care coloanele B sunt amplasate la aceeaşi lăţime ca şi cele din spate, şi vor fi prezentate la târg. Această soluţie duce la crearea unui spaţiu interior cu o excelentă vizibilitate, datorată parbrizului panoramic. JCB a denumit noua poziţie a operatorului “Command Driving Position”, prin dotarea cu pedale inovate, o coloană de ghidare reglabilă şi manete hidraulice montate în scaun. Monitoare LCD full-color prezintă operatorului imagini ale utilajului şi acţionează ca ecrane pentru camera de marşarier.

Pentru a combina noile tendinţe într-un mod cât mai inteligent, într-o cabină vizionară, anul trecut oamenii de ştiinţă şi furnizorii independenţi ai OEM s-au reunit pentru a forma “CAB concept cluster”. Împreună au proiectat „cabina genială”. Prototipul este menit să stabilească standardele în ceea ce priveşte siguranţa, operarea intuitivă, confortul operatorului, întreţinerea şi designul. Nu numai ca acesta va fi prezentat în premieră la târgul de la München, ci a şi fost nominalizat pentru premiul „bauma Innovation Award”, categoria „Design”. Premiul este decernat echipelor de cercetare şi dezvoltare ale companiilor şi universităţilor care pregătesc pentru piaţă tehnologii de vârf în domeniul utilajelor pentru construcţii şi minerit, având în vedere foarte atentă aspectele de mediu şi resursă umană.

În categoria „Componente” a „bauma Innovation Award” este nominalizat un nou cablu de ridicare, cu rezistenţă superioară, destinat aplicaţiilor de ridicare, dezvoltat de către Liebherr în colaborare cu producătorul austriac de cabluri Teufelberger. Acesta este cu 80 de procente mai uşor decât caburile de oţel şi dispune de o durată de exploatare mai îndelungată. Datorită greutăţii scăzute a cablului, masele manevrate pot creşte, fără a fi influenţată greutatea brută a utilajului. Montarea şi demontarea sunt şi ele simplificate, având în vedere că operaţiunile de montaj pot fi efectuate manual, nefiind necesară utilizarea troliului macaralei. Mai mult decât atât, nu mai este necesară lubrifierea cablurilor. La bauma 2016, Liebherr prezintă cablul ce va fi lansat pe piaţă, într-un pavilion specializat în tehnologii, din cadrul standului din zona expoziţională în aer liber a târgului.

Macaralele, în general, continuă să fie un domeniu ofertant în ceea ce priveşte dezvoltarea şi perfecţionarea. Astfel, printre alte produse, compania americană Terex, specializată în soluţii de ridicare şi manipulare a materialelor, va prezenta la bauma noul “Boom Booster kit”, pentru şenilata Superlift 3800. Structura de oţel sudat este formată din până la şapte secţiuni, fiecare în lungime de doisprezece metri, destinate montării directe pe macara. Astfel, macaraua Superlift 3800, poate atinge o înălţime maximă a cârligului de 174 de metri şi poate ridica, în această configuraţie, 80 de tone. În opinia producătorului, macaraua perfecţionată, multifuncţională, este recomandată în mod special construcţiei de turbine eoliene de dimensiuni mari, a căror instalare necesită ridicarea de greutăţi până la mai mult de 140 de metri.

Anul trecut, producătorul german Wolfkran, a deschis o nouă filială în SUA. Pentru a se suprapune procesului de dezvoltare, compania din Heilbronn a dezvoltat versiuni SUA a două dintre macaralele sale cu braţ, Wolff 355 B şi 700 B. La bauma Wolfkran prezintă modelul de dimensiuni mai reduse 355 B US. Pentru a se adapta specificaţiilor americane, catargul său poate fi prevăzut cu un înălţător auxiliar, opţional. Sistemul electric şi metoda de construcţie au fost şi ele modificate pentru a se conforma reglementărilor noii pieţe ţintă.

În primul trimestru al anului 2016, Manitowoc Cranes, se va despărţi de The Manitowoc Company. Bauma va fi primul târg specializat la care Manitowoc Cranes va participa, în calitate de companie independentă. Printre inovaţii a anunţat şi macaraua turn MDT 389. Noul concept reprezintă cel mai mare model dintr-o nouă gamă de macarale deschise ale companiei Potain, care sunt toate echipate cu sisteme de control al macaralei de la Manitowoc (CCS). CCS este un nou sistem de operare menit să fie disponibil în viitorul apropiat pe toate noile macarale Potain. Conform companiei, CCS oferă utilizatorilor un nivel sporit de confort şi flexibilitate, mai ales o operare ergonomică şi o capacitate ameliorată de ridicare.

sursa: infoconstructii.com